Fotoböcker

Människan kommer alltid att skapa minnen som är värda att dokumentera: allt från studenten till ett barns teaterpjäs i fjärde klass. Foton är ett utmärkt sätt att bevara dessa minnen – det är bara att titta på dem så är man tillbaka i den stunden. Nu när allt blir mer och mer digitalt finns det också fler möjligheter med vad man kan göra med foton, och fotoböcker är en av dem.

Det går ut på att man laddar upp sina valda bilder på en hemsida och när man designat boken som man vill beställer man den och på några dagar får man sin fotobok hemskickad.

Skillnaden mellan fotoböcker och fotoalbum, förutom att man gör det digitalt, är att i ett album har man ofta ganska små bilder som man måste sätta in själv. När man designar sin fotobok kan man välja en bild per sida, vilket resulterar i bättre kvalité på bilderna och det ser lite proffsigare ut. En annan fördel är att eftersom bilderna är tryckta direkt i boken så slits de inte lika lätt.

Så hur exakt går det till? Fotoföretagens hemsidor kan se olika ut och valmöjligheterna varierar, så det är bra att kolla runt lite för att se vilket företag som passar en bäst. Vissa hemsidor kräver att man laddar ner en programvara som man lägger upp bilderna i, medan på andra kan bilderna läggas upp direkt. När man laddar upp bilderna på hemsidan kan man ha dem på en hårddisk, men på vissa hemsidor kan man ladda upp dem i egna program.  Storleken på sin bok väljer man själv, men man får ett par alternativ. Man väljer också vad den ska ha för design, både text och hur själva boken ska se ut (t.ex. häfte eller hårdpärm m.m.).

En fotobok behöver inte ha ett speciellt tema, men det kan vara roligt att ha. Här är några exempel på vad man kan ha för böcker: dopbok, bröllopsbok, födelsedagsbok och ”min första bok.”

Fotoböcker är roliga att skapa själv men också att ge bort som present – det kommer definitivt uppskattas. Så beställ din alldeles egna fotobok idag!